Cine suntem ?

Fundaţia SimilimumFundaţia "Similimum" este o organizaţie neguvernamentală non-profit. A fost înfiinţată în noiembrie 1996 la iniţiativa unui grup format din homeopaţi din Marea Britanie de la "Colegiul de Homeopatie Clasică din Londra" ("London College of Classical Homoeopathy" - LCCH) şi câţiva tineri medici români.

Fundaţia "Similimum" are personalitate juridică şi îşi desfăşoară activitatea având avizul Ministerului Sănătăţii din România. Medicii care lucrează la cabinetul fundaţiei sunt specialişti în diferite ramuri ale medicinei alopate dar şi absolvenţi ai cursurilor postuniversitare de homeopatie.

Ce ne propunem ?

Obiectivul principal al fundaţiei este promovarea homeopatiei clasice în România. Popularitatea homeopatiei a crescut semnificativ în ultimii ani devenind o alternativă majoră la tratamentul clasic (alopat). Pe plan mondial homeopatia se află la loc de cinste printre terapiile complementare alaturi de fitoterapie, acupunctură, ayurveda, etc. Tot mai mulţi pacienţi beneficiază de acest sistem terapeutic blând, sigur şi lipsit de reacţii adverse. În unele ţări tratamentul homeopatic este inclus în sistemul asigurărilor medicale de stat. În Marea Britanie, de exemplu, membrii familiei regale apelează deseori la homeopatie pentru că au învăţat, de generaţii, să o aprecieze la adevărata ei valoare. În Franţa peste 30% din populaţie apelează la homeopatie. În Grecia există o Academie de homeopatie recunoscută pe plan internaţional. În India exista zeci de colegii, facultăţi, clinici şi spitale unde homeopatia este învăţată şi practicată.

De ce homeopatie ?

Aşa cum spunea părintele homeopatiei, Samuel Hahnemann, vindecarea trebuie să însemne o restabilire rapidă, blândă şi permanentă a stării de sănătate. Homeopatia poate face acest lucru. Prin tratament homeopatic se restabileşte cu adevărat echilibrul într-un corp bolnav.

Remediile homeopatice ajută organismul să atingă un nivel de sănătate mai bun. Susceptibilitatea la boli se diminuează, capacitatea de apărare se îmbunătăţeşte. Astfel, homeopatia are şi un important rol profilactic. Nu numai că vindecă dar îl face pe om "mai sănătos", îl eliberează de limitările impuse de starea de boală, îl face mai creativ pe toate planurile.

Homeopatia se adreseaza atât corpului fizic şi suferinţelor sale cât şi nivelului psiho-emoţional şi mental al omului. Este o terapie holistică ce tratează pacientul, nu boala, o terapie care se adresează omului în toată complexitatea sa în contextul mediului în care el îşi duce existenţa.

Remediile homeopatice acţioneaza asupra cauzei bolilor asigurând o vindecare autentică şi nu doar o înlăturare temporară a simptomelor.

Cu ce ne ocupăm ?

În cadrul fundaţiei există un cabinet de consultaţii în care lucrează medici cu experienta. De-a lungul anilor de activitate peste 10.000 de pacienţi au beneficiat de tratament homeopatic pentru variate afecţiuni acute sau cronice.

În plus, absolvenţi ai cursurilor de homeopatie au posibilitatea să asiste la consultaţii, să consulte cărţile din biblioteca fundaţiei, să participe la întâlnirile organizate la cabinet.

Medicii fundaţiei au fost implicaţi, încă înainte de înfiinţarea fundaţiei, într-un proiect caritabil de tratament homeopatic gratuit în diferite orfelinate din Bucureşti, proiect care s-a desfăşutat pe o perioadă de aproape 15 ani. La cabinet sunt trataţi şi pacienţi care se confruntă cu dificultăţi financiare. Deasemenea, medicii fundaţiei au participat activ la organizarea şi susţinerea unui al doilea curs de homeopatie clasică organizat de "Colegiul de Homeopatie Clasică din Londra" ("London College of Classical Homoeopathy" - LCCH), ei înşişi fiind absolvenţi ai primului curs. O parte din ei sunt lectori avizaţi care predau la cursurile organizate de Societatea Română de Homeopatie, acreditată să organizeze astfel de cursuri.