Recomandări pentru epidemia cu coronavirus

În contextul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), pentru a vă proteja atât pe dvs cât şi pe cei din jur, vă recomandăm să urmaţi sfaturile medicului dvs şi ale autorităţilor în domeniu.

Recomandări pentru epidemia cu coronavirus

Ministerul Sănătăţii recomandă 10 elemente comportamentale care trebuie urmate (http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19):

 • Spălați-vă mâinile de multe ori
 • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute
 • Nu vă atingeți ochii, nasul şi gura cu mâinile
 • Acoperiți-vă gura şi nasul dacă strănutați sau tușiți
 • Nu luați medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul
 • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool
 • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave
 • Produsele "Made in China" sau pachetele primite din China nu sunt periculoase
 • Sunați la 112 dacă aveți febră, tuse sau dificultăți în respirație sau v-ați întors din zonele aflate în carantină în ultimele 14 zile
 • Animalele de companie nu transmit coronavirus

Dispeceratul pentru Situaţii de Urgenţă a elaborat câteva ghiduri de conduită pentru contextul în care ne aflăm:

Pentru informații şi recomandări despre COVID-19 puteţi apela numerele de telefon:

 • România: 0800 800 358 (gratuit)
 • Diaspora: +40 21 320 20 20 (tarif normal în orice rețea)

Apelați 112 dacă aveți febră, tuse sau dificultăți în respirație și ați călătorit în țări cu cazuri confirmate de COVID-19 sau ați intrat în contact cu o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Specificați acest lucru dispecerului, evitați contactul cu alte persoane şi NU vă deplasați la spital / medicul de familie!

 

~~~

 

Societatea Română de Homeopatie (SRH) recomandă tuturor membrilor ei să își informeze pacienții despre practicile standard de igienă pentru limitarea și încetinirea răspândirii epidemiei cu noul coronavirus (https://www.homeopatie-srh.ro/anunt).

Deasemenea, în comunicatul de presă al ECH (European Comittee for Homeopathy), se recomandă respectarea reglementărilor elaborate de autoritățile naționale de sănătate publică (https://homeopathyeurope.org/ech-press-release-on-covid-19).

În prezent (martie 2020) nu există studii / teste clinice ori date suficiente care să confirme anumite remedii homeopate specifice cazurilor COVID-19.

Deasemenea, prof. George Vithoulkas (Grecia), laureat al premiului Nobel alternativ (Right Livelihood Award) în 1996, apreciază că medicii homeopaţi nu au date suficiente în acest moment şi nici nu sunt în poziţia de a trata pacienţi infectaţi cu noul coronavirus aşa că trebuie să fie rezervaţi în formularea unor ipoteze neverificabile deocamdată (https://www.facebook.com/groups/12236875283).

 

~~~

 

Vă sfătuim să respectaţi toate recomandările făcute de autorităţi, de medicul curant şi de furnizorii de servicii medicale.

Cabinetul este deschis (dacă nu vor apărea prevederi suplimentare care se pot schimba de la zi la zi) dar dacă nu puteţi ajunge la cabinet puteţi contacta medicul dvs homeopat prin telefon, email, whatsapp, skype.

TelefonEmailWhatsappSkype